Projelerde Neden Proaktif Zihniyet Reaktif Zihniyetten Üstün Gelir?
- Anıl Güvenatam
- 6 Şub 2021
- 1 dakikada okunur
Güncelleme tarihi: 12 Şub 2021
🧠 🚩 Proje ekiplerinin yapıtaşı olan bireyler, proaktif veya reaktif tutum sergilemelerine göre, projenin kaderini belirler.
👻 Projede izlenen çerçeve ne olursa olsun, sadece liderin proaktif bir tutuma sahip olması, diğer tüm ekip üyeleri reaktif bir tutum içinde hareket ederken, asla tek başına yeterli değildir.
💥 Reaktif hiçbir organizasyon, proaktif rakibini yenemez, hep gerisinde kalır. 💥
✅ Proaktif olmak, harici faktörler tarafından dikte edilmeyen, kişisel bir seçimdir. Projedeki adımları önceden düşünmek, ortaya çıkacak olası engellerle ilgili çözüm stratejileri geliştirmek, riskleri meydana gelmeden öngörmek ve önlem almak, herşey olup bittikten sonra değil de zamanında harekete geçmek, değişken koşullara uyarlanarak, en pratik ve kısa yoldan sonuca ulaşabilmektir.
🆘 Reaktif olmak, projenin takip eden adımlarında erkenden düşünüp harekete geçmek yerine, bir şeylerin başarısız olmasını beklemek ve olabildiğince zaman kaybetmektir.
🌀 Sizin projelerinizde proaktifler mi çoğunlukta, reaktifler mi?
🦉💫 PMOLOGIE, projelere gönül verenlerin buluşma noktası 🌟🔥 PMOLOGIE Blog içeriklerini kaçırmamak için aşağıdaki sayfalarımızı takip etmekte geç kalmayın. 💥🚀
Linkedin 👉🏼 https://lnkd.in/dczrUwU
Instagram 👉🏼 https://lnkd.in/dSdx4ZT
Web 👉🏼 https://www.pmologie.com
#projectmanagement #projectmind #pmologie #business #innovation #entrepreneurship #creativity #agile #future #leadership
PMOLOGIE Proje Yönetimi Çevik Dönüşüm Project Management Agile Transformation Start-up PMP ACP Anıl Güvenatam
Commentaires